Twee van oorsprong Marokkaanse broers, ondernemers Abdelhamed en Mohamed Boudount, lanceerden op 16 maart 2015 een webshop waar consumenten rechtstreeks via internet puur halal vlees kunnen kopen. Hun initiatief - www.halalvleesexpress.nl - is een primeur voor Nederland.

De broers zijn tevens eigenaar van een bekend Islamitisch slachthuis in ’s-Graveland. Vanuit de slachthuis willen zij jonge consumenten en gezinnen in heel Nederland kant-en-klaar geportioneerd vlees gaan bezorgen. “Vers van het mes, zonder tussenhandel, zonder tijdverlies en puur halal, dus volledig volgens de Islamitische regels en gecontroleerd door de overheid,” aldus Mohamed Boudount. Halalvleesexpress.nl biedt online meer dan vijftig soorten vleesproducten en eigen vleeswaren aan.

Het idee voor de webshop ontstond omdat veel geloofsgenoten nu naar ’s-Graveland komen om rechtstreeks vlees te kopen bij het gerenommeerde slachthuis. “Men weet dat wij ons strikt aan de regels houden, dat we geen producten met onduidelijke herkomst bijkopen en dat we volledig transparant zijn. Iedereen die zich bij de poort meldt, kan bij ons binnen komen kijken hoe wij werken.

Onze klanten weten dat het bij ons puur halal is. Wij zijn toen op het idee gekomen om dit net zo transparant op internet te gaan doen en om het onze klanten nóg makkelijker te maken door het vers van de slachthuis te gaan bezorgen. Snel, vers, rechtstreeks en met toewijding. Bij mijn weten is dit voor halal vlees uniek in Nederland en met ruim 800 likes op Facebook voordat de webshop LIVE is gegaan, mogen we stellen dat de webshop goed bevallen is bij het publiek.” vult Abdelhamed Boudount aan.

Alle verse vleesproducten van rund, kalf, lam, kip en konijn voldoen aan de Nederlandse hygiënecode én aan de Islamitische spijswetten. De slachterij, uitsnijderij en vleesverwerking staan onder toezicht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en het slachten wordt uitgevoerd door een belijdend Moslim. Mohamed Boudount: “Er wordt veel vlees verkocht onder de noemer ‘halal’. Sommigen reppen over honderd procent halal.

Onze belofte is ‘puur halal’
Wij zeggen: honderd procent halal is voor ons logisch, een hoofdzaak. Puur halal is vanuit ons hart: zuiver. Ons Islamitisch slachthuis is tevens in het bezet van het Halal Bewust Keurmerk. Wij zijn open en transparant. De herkomst van onze dieren is altijd bekend, want die kopen we in bij bekende, betrouwbare veehouders. Waar het vlees vandaan komt, is dus volledig traceerbaar. We hebben de volledige productieketen van onze webshop in eigen beheer. We verkopen en verzenden uitsluitend vers vlees. We doen geen concessies: puur halal is onze geloofsovertuiging.”

www.halalvleesexpress.nl
Andoer Z4 Android 5.1 TV Box 2G / 16G WiFi & LAN UHD 4K * 2K RK3368 Octa-Core 64 Bits Mini PC Kodi /XBMC/DLNA Smart Media Player
Yorumlar

En çok okunan

Türkiye'de evi, parası olan sosyal'dan yardım alan ...

Türkiye’de evi, parası olup bulundukları ülkede ...

+ View

Hollanda'da polislerden ırkçıları delirten Cami ziyareti

Hollanda polisi, ülkenin Haaksbergen kentinde ...

+ View

Binance sitesinde nasıl bitcoin, ripple ve diğer coinler ...

Binance kolay kulanımı ,düşük komisyonları ve ...

+ View

Gümrüksüz ve posta ücretsiz güzel telefonlar

Çin'den telefon siparislerinde gümrüklere ...

+ View

Son eklenen haberler

Gurbetçiler Edirne'yi teğet geçmeyecekler

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının yurda ...

+ View

Şeker, zihninizi de tehdit ediyor

Kandaki şeker seviyesi yükseldikçe zihinsel ...

+ View

Bitcoin 6000 Dolar seviyesine düştü

En büyük dijital para birimi olan Bitcoin, ...

+ View

Hamsi ihracatında artış

Deniz av sezonunun başladığı 1 Eylül'den 31 ...

+ View

Binance sitesinde nasıl bitcoin, ripple ve diğer coinler ...

Binance kolay kulanımı ,düşük komisyonları ve ...

+ View
Germany FRA_AUH
Scroll to top